bagolysor

bagolysor

2015. szeptember 15., kedd

Nyári olvasmányok

Sir Arthur Conan Doyle: A sátán kutyája

B.-Sz. Á. 6.c

Azért választottam ezt a könyvet, mert apukám ajánlotta. Már akkor felkeltette az érdeklődésemet, amikor a könyv fülszövegét olvastam.
Ebben a regényben Dr.Watson, Mr. Sherlock Holmes segédje meséli el az egyik legizgalmasabb rejtélyét. A történetben "átok" ül egy hatalmas birtokon. Az eddigi birtokosok különös haláleseteinek okát senki sem tudja megfejteni. Ennek a nyomozásnak a vezetője lesz Holmes, aki megpróbál mindent megtudni, de az újabbnál újabb vallomások csak nehezítik az ügyet. Sőt, annyira rejtélyes ez az ügy, hogy  az ott élő emberek azt állítják, hogy természetfeletti erő van a rejtély hátterében. Ja, és természetesen mindenkinek van titkolni valója, még magának Sherlock Holmes-nak is!
Sherlock Holmes és társa nélkül valószínűleg további gyilkosság is lett volna! Sir Henry, akit háromszor akartak meggyilkolni, de nyomozó barátainknak hála, egyszer sem sikerült. Továbbá sok különös szereplő található meg ebben a könyvben, mint például: egy fél pár cipő tolvaja, egy szökött rab,  vagy egy olyan kutya, akitől még egy vak is megijed. :)
Nagyon sok krimit olvastam már, de ehhez foghatót még soha! Azoknak a gyerekeknek nem nagyon ajánlom, akik esetleg félnek a hatalmas aggresszív kutyáktól, de ha valaki nem gyáva, akkor neki feltétlenül ajánlom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése