bagolysor

bagolysor

2015. szeptember 14., hétfő

Nyári olvasmányok

Lois Lowry: Az emlékek őre

G. J. 7.c

Azért kezdtem el olvasni ezt a könyvet, mert a barátnőm ajánlotta, hogy neki nagyon tetszett, aztán láttam a filmet is, és az nagyon jó volt.
Ez a könyv egy olyan világról szól, ahol nincs szeretet, háború, éhezés és nincsenek színek. 12 éves kor után a bölcsek tanácsa, akik vezetik ezt a társadalmat, döntenek arról, hogy milyen munkája legyen az embernek. Jonas, aki most lesz 12 éves, egy különleges feladatot kap. Ő lesz az emlékek őre, amiből a társadalomban csak egy van. Egy öreg ember készíti fel Jonast, akinek az a feladata, hogy őrizze a régi emlékeket arról a világról, ahol még voltak színek, volt szeretet és gonoszság is. Ahogy kapja az emlékeket, az eredeti világban is egyre színesebben lát mindent. Viszont a fiú úgy gondolja, nem csak neki kéne látni a színeket és érezni jót és rosszat is, ezért nagy feladat elé állítja magát.
Tetszett nekem a könyv, főleg az, ahogy kapta az emlékeket, mert nagyon jól volt megírva, például az, ahogy először érintkezik a hóval. A vége az nagyon jó volt, az eleje, amíg nem választották meg emlékek őrének, addig szerintem unalmas volt, mert nem történt semmi, de ha a könyvre gondolok, akkor nem az eleje jut az eszembe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése