bagolysor

bagolysor

2015. szeptember 15., kedd

Nyári olvasmányok

Bear Grylls: A tigris ösvényén

B. Á. 6.c

Régóta érdekelnek a természet titkai és hogy hogyan lehet életben maradni szélsőséges körülmények között is. Hát ez a könyv adott egy ízelítőt arról, hogy mit kell csinálni egy ilyen helyzetben.
Az író az amerikai katonaság egyik különleges alakulatában volt vezérezredes. Az itt szerzett tapasztalatait írta le kalandregényeiben, melyek idővel nagyon népszerűvé váltak.
A történet Beck és barátja kaland dús nyaralásáról szól.
Beck legjobb barátjával, Peterrel és annak családjával Indonéziába utazik. Egy váratlan vulkán kitörés azonban elzárja őket a civilizációtól. Egyetlen esélyük a túlélésre, hogy átvágnak a dzsungelen annak reményében, hogy vagy a tengerparton, vagy egy lakott területen lyukadnak ki, vagy esetleg mindkettőn egyszerre. Ám a dzsungel nem éppen a komfortjáról híres álomkert. Főleg két kamasz fiú számára. A tigrisekről, a madárpókokról, a krokodilokról (akiknek megvan az az idegesítő szokásuk, hogy mindig feléd úsznak) nem is beszélve.
A könyv egy izgalmas kalandregény, bár szerintem az író fő motivációja a túlélési technikák ismertetése volt és nem az, hogy egy irodalmi remekművet alkosson. Ettől függetlenül szerintem ez egy nagyon érdekes regény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése