bagolysor

bagolysor

2015. szeptember 22., kedd

Nyári olvasmányok

Hosszú Katinka: A magyar Iron Lady

M. M. 7.d

Ezt a könyvet nyár elején, még a versenyszezon előtt kezdtem el olvasni, mert úgy gondoltam, hogy inspiráló lesz, mivel a kedvenc sportemberemről, Hosszú Katinkáról szól. Így még nagyobb elszántsággal tudtam elkezdeni a versenyidőszakot.
A történet az előbb említett többszörös világbajnok úszóról, Hosszú Katinkáról szól. A könyv 2012-ben Londonban kezdődik, ahol Hosszú elizgulta az úszását, így nem teljesen a várt teljesítményt hozta. Ezután a könyv a gyötrelmes útról szól, amit a siker érdekében kénytelen volt megtenni. Az "utazás" közben még edzőt is váltott, így teljesen másképp készült a 2013-as barcelonai világbajnokságra. Ezen a nagy versenyen hat számban állt rajthoz. Ennyi számot végigbírni szinte lehetetlenség, de ő képes volt rá és éppen ezért kapta az Iron Lady nevet.
Ha elolvasod a könyvet, megtudod, hogy mennyi és milyenféle változtatásokat tett a siker érdekében és megtudhatod, hogy milyen vicces hibát követett el Barcelonában, emellett fény derül arra, hogy kicsoda az Iron Lady példaképe.
Nagyon tetszett ez az olvasmány, mivel rengeteg kitartás, küzdeni akarás és még számos jó tulajdonság van meg Katinkában. Ezt a könyvet legfőképp sportolóknak ajánlom, mert sokat tanulhatnak belőle. Remélem, egyszer én is eljutok olyan szintre, mint Katinka!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése