bagolysor

bagolysor

2015. szeptember 14., hétfő

Nyári olvasmányok

David Walliams: Gengszter nagyi

W. A. 5.d

Ben utálja a péntek estét, mert a nagymamájánál kell aludnia. Mivel ő a legunalmasabb nagymama, mindig szókirakóst akar játszani és csak káposztalevest főz. Egyik nap, amikor Ben a nagyijánál aludt, nagyon unatkozott, ezért megvárta, amíg a nagyija elalszik, majd kiment a szobából és felhívta a szüleit, hogy jöjjenek érte. A szülei épp a Táncoslábú sztárok című show-n voltak, ezért nem mentek érte. Amikor Ben letette a telefont, már nem hallotta a nagyi horkolását és mintha látta volna az ő árnyékát elsuhanni, de mivel késő volt, visszament a szobájába aludni.
Másnap reggel Ben csokis kekszet akart venni, ám a csokis kekszes doboz sokkal nehezebb volt, mint általában. Mikor Ben kinyitotta a dobozt, abban a csokis keksz helyett gyémántok, nyakláncok, karkötők, gyűrűk, fülbevalók és drágakövek voltak. Amikor meghallotta, hogy jön a nagyija, visszatette a dobozt.
Bennek megjöttek a szülei és hazavitték. Másnap Ben átbiciklizett a nagymamájához. Amikor odaért, elbújt a bokorban, már besötétedett és fújt a szél, mikor kinyílt az ajtó és kijött Ben nagyija tetőtől talpig feketében. Felült a mopedjére, Ben pedig a biciklin követte. A ngyi egy ékszerboltnál állt meg, elővett egy káposztaleves konzervet és hozzá akarta vágni a kirakat üvegfalához, de Ben felkiáltott: Neeeee! A nagyi megdermedt és elejtette a káposztaleves konzervet, majd hazamentek.
Ben elmesélte, hogy egész nap a bokorban kémkedett és tudja, hogy a kekszes dobozban ékszerek vannak. A nagyi elmesélte, hogy nemzetközi ékszertolvaj és el akarja lopni a koronaékszereket.
Kidolgoztak egy tervet. A Towernek volt szennyvízcsatornája, ott felúsztak búvárruhában.
Nem mondom el, hogy megszerezték-e a koronaékszereket, vagy nem és hogy mi lett velük, mert már nem akarnátok elolvasni.
Azoknak ajánlom, akik szeretik a kalandos és vicces könyveket. Nekem nagyon tetszett, bár a vége kicsit szomorú, szerintem nagyon jó könyv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése