bagolysor

bagolysor

2015. szeptember 15., kedd

Nyári olvasmányok

Anja Stürzer: Somniavero

H. M. 7.c

Azért választottam ezt a regényt, mert a nyáron elolvasott huszonegy könyv közül ez volt az egyetlen sci-fi és nagyon izgalmas volt.
2031-be egy kirándulócsoport érkezett Berlinbe a 2100-as évekből. 2031-ben a technológia fejlettebb lett, de sok volt a szemét. 2100-ra azonban kipusztultak az erdők és sokkal több bűnöző lett. Az időutazó csoportot elkezdte üldözni egy őrült tudós, dr. Paulus. Egy fiú, Jochanan kivételével mindenkinek sikerült visszamennie a jövőbe. Jochanant azonban elkapta az őrült tudós, mert be akarta bizonyítani az őt kigúnyoló társainak, hogy lehetséges az időutazás, s ő maga nem bolond. Ekkor veszi kezdetét Jochanan kalandjainak hosszú sora. Miután megszökött dr. Paulustól, megismerkedett Merlinnel, s öccsével, Michaellel, akik segítették a hazavezető útján. Sok kalandon mentek keresztül, s közben csatlakozott hozzájuk Akascha, Merlin barátnője. Ezután együtt mentek az időutazó helyre. Jochanan a szülei segítségével visszajutott a jövőbe, Akascha pedig elkísérte.
Nekem azért tetszett ez a könyv, mert fordulatokban gazdag volt és könnyen beleéltem magam a szereplők helyzetébe. Szerintem érdekes volt a könyvben leírt jövő, de remélem, hogy nem ilyen lesz valójában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése