bagolysor

bagolysor

2016. szeptember 22., csütörtök

Nyári olvasmányaink voltak

Rick Riordan: Az Olimposz hősei 1. - Az elveszett hős

J. E. 6.d

 Ez a könyv egy sorozat folytatása, amit szintén Rick Riordan írt: a Percy Jackson és az Olimposziaké, ami nagyon sikeres történet, már több megjelent kötetben szórakoztatja az olvasót.
Az író maga történelem- és angoltanár. Már több, mint 35 nyelven jelentek meg kötetei, ezért kijelenthetjük, hogy sikeres író is. Több sikeres sorozata van: a 39 kulcs, a Percy Jackson.
A Villámtolvaj és a Szörnyek tengerének történetét meg is filmesítették. Az író ma már csak írással foglalkozik, San Antonióban él feleségével és két fiával.

A történetnek három főszereplője van, akik félistenek: Jászon, Leo, Piper. Elviszik őket a Félvér Táborba, ahol megtudják, melyik istentől származnak, és kiképezik őket hősnek. Jászonnak nincsenek emlékei, egyik nap váratlanul felbukkant, amikor Percy Jackson eltűnt.
Jászonnak van egy nővére, akit Tháliának hívnak és vadász. Csapatával együtt keresi Percy Jacksont. Annabeth, Percy kedvese szintén mindenhol keresi szerelmét, de nem találja, ezért úgy dönt, hogy küldetést indít, amiben Piper, Leo és Jászon vesz részt és célja Percy megtalálása, illetve az ébredező Gaia legyőzése.
Ez tehát egy mitológiai elemekkel átszőtt fantasy történet, ami egyszerre tanít és szórakoztat. Nekem azért tetszett, mert amellett, hogy izgultam a hősök sorsa miatt, az ötödikes történelem és irodalom órákon megismert görög mitológiai szereplők is visszaköszöntek olvasás közben.
Ajánlom azoknak az olvasóknak, akik szeretik a történelmet, a mitológiát és az izgalmas, meseszerű történeteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése