bagolysor

bagolysor

2016. szeptember 21., szerda

Nyári olvasmányaink voltak

Andrew Lane: Ifjú Sherlock Holmes 1. Halálfelhő

K. R. 8.c

Ezt a könyvet régebben kaptam, csak nem volt kedvem elolvasni, amíg meg nem láttam az ajánlott olvasmányok között.
Sherlock Holmes egy átlagos brit tizennégy éves diák. Mivel apja katonatiszt és édesanyja rossz állapotban van, a bentlakásos iskola nyári szünetében a bátyjára, Mycroftra bízzák. Testvére ki se lát a sok munkájából, így Farnhambe kerül, ahol nagynénjével, nagybátyjával és Mrs. Eglantine-nal (a minden lében kanál házvezetőnővel) fogja eltölteni a nyári szünetet.
Sherlock egyből elindul, hogy felfedezze a környéket. Miközben a koszos macskaköveken sétál, találkozik Mattyval, az utcagyerekkel, aki beszámol neki egy különös felhőről, ami elmondása szerint megölt egy embert.
Időközben Mycroft hív hozzá egy tanárt, hogy ne lustuljon el. Egyik nap, amikor Amyus Crowe-val, a tanárjával az erdőben a gombákat tanulmányozzák, szemtanúi lesznek a felhő második támadásának. Ennek áldozata a Holmes Major egyik szolgája. Sherlock eközben néha megpillant egy titokzatos lovast, akinek később hatalmas szerepe lesz a történetben. Az ifjú Holmes nyomozni kezd az ügyben és sok mindenre rájön.
Szerintem fordulatos, akciódús olvasmány. Hasonlít az eredeti szériára, csak könnyebb beleélni magunkat a szereplő helyzetébe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése