bagolysor

bagolysor

2016. szeptember 19., hétfő

Nyári olvasmányaink voltak

Kiera Cass: A Párválasztó

Gy. K. 8.c

 Ez a könyv úgy került a kezembe, hogy olvasnunk kellett az iskola blogjáról egy szabadon választott könyvet. Én a Párválasztó című könyvet választottam, amit már régóta javasoltak a barátnőim.
Azt tudtam, hogy többrészes sorozatról van szó, és az első kötet után egyből érdekelt a többi kötet is. Szinte egy nap alatt végeztem az első résszel, egyszerűen nem lehetett letenni.
A történet a képzelt jövőben játszódik. A főszereplő lány, America egy szegény, hátrányos helyzetű kasztban él családjával.
Egy napon a királyi család levelet küld az ország összes lányának, hogy vegyenek részt a Párválasztón, melynek célja, hogy Maxon herceg feleséget találjon magának, mielőtt király lesz belőle. America is kap egy levelet a versenyre, melyen a királyfi kegyeiért küzdenek a lányok.
Americának van egy szerelme, Aspen, ezért reménykedik, hogy nem sorsolják be a 35 lány közé. Balszerencséjére besorsolják, de családja örül, mert abban bíznak, jobbra fordul a sorsuk.
A 35 lány beköltözik a palotába. America az első este véletlenül találkozik a királyfival, Maxonnal és kifejezetten ellenszenvesnek találja. A közös kalandok alatt azonban szerelmesek lesznek egymásba és végig azon izgulhatunk, hogy America a régi szerelmét, vagy pedig Maxont választja-e.
A 3. rész végén mindez kiderül, de addig izgalmakkal és fordulatokkal teli az egész történet.
Ez az első olyan könyv, amit tényleg nem tudtam letenni, annyira érdekelt a lány sorsa. Időnként a szerző belefűz unalmasabb részeket a cselekménybe. Pl. a második kötet érezhetően vontatottabb, mint az első és a harmadik. Sok hasonlóságot látok az Éhezők viadala-trilógiával, pl. kasztok, szegénység, kiválasztottság. Ebből a szempontból ez a könyv is beillik a ma "divatos" történetek sorába.
Összességében nagyon tetszett a sorozat. Elsősorban lányoknak ajánlom, szerintem a fiúkat hidegen hagyná ez a romantikus történet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése