bagolysor

bagolysor

2016. szeptember 20., kedd

Nyári olvasmányaink voltak

Fabian Lenk: Michelangelo és a halál színe - Idődetektívek 9.

M. A. 6.c

"Róma városa 1510-ben. Michelangelo a Sixtus-kápolna mennyezeti freskóján dolgozik, és egy napon majdnem lezuhan az állványról. Összeesküvést szőttek ellene? Valaki meg akarja gyilkolni? Az idődetektívek kezdetben azt gondolják, hogy a mestert egyik ifjú vetélytársa, Raffaello akarja eltenni láb alól." (fülszöveg)

Ez a könyv nekem nagyon tetszett. Hogy miért? Valóságos a történelmi háttér, kalandos, vicces utazások vannak a múltba, a Tempusz segítségével. A Tempusz egy félelmetes időtér, melyből végtelen sok ajtó nyílik mindegyik évbe és szinte lehetetlen rajta kiigazodni. Az ajtók teljesen logikátlan rendszert követnek, így ha valaki elszeretne jutni egy bizonyos ajtóhoz, azon már csak a véletlen segíthet.
A barátokat, Kimet, Leont és Juliant mindenhová elkíséri Kija, a rejtélyes egyiptomi macska, akit az első kalandjukról hoztak magukkal. Ebben a könyvben Rómába utaznak, ahol megkeresik Michelangelót, majd szolgálatába állnak, ezáltal ki tudják nyomozni, megoldani a rejtélyt. Miután ez sikerült, "hazarepülnek".
Olvassátok el! Én ajánlom nektek a sorozat többi részét is, mert szintén nagyon érdekesek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése