bagolysor

bagolysor

2015. április 9., csütörtök

Tavaszi könyvajánlók

Vidra Gabriella: A tudás könyvei 1. - A fekete kő titka
B.G. 6.d

Mikor az osztály elmondta, ki mit olvasott a téli szünetben, engem az Ólomerdő és ez fogott meg... hogy később miért ezt választottam, azt még én sem tudom.
A könyv A tudás könyve című sorozatnak az 1. kötete, a sorozatból háromról tudom, hogy megjelent.
A történet arról szól, hogy négy, egy osztályba járó gyerekkel: Krisztiánnal, Zsófival, Orsival és Barnával különös dolgok történnek.
- Krisztián óriás csigái elkezdenek beszélni morze jelekkel.
- Kémia órán egy fura vegyi anyagtól lebegni kezdenek, mintha lufik lennének.
- A folyosón a poroltókból kijövő anyag beteríti az egész folyosót.
Később kiderül, hogy a dolgok összefüggnek egymással és hogy mi a céljuk ezeknek: elvenni az emberi tudást az emberek és a világ elől. Ezeknek az élén a gonosz Mar-Tör és szolgája, Csapharap (vagy ahogy én hívom: Csak harap) áll. Azonban a négy jó barát összefog ellenük és megpróbálják előbb ők "elvenni" a tudást a gonosztól, amiből könyv formájában földrészenként egy van elrejtve. De sikerül-e előbb megszerezniük a tudás könyveit Mar-Törtől és Csapharaptól, hogy megakadályozzák, hogy az emberekből rabszolga legyen? Ha elolvasod a könyvet, megkapod a választ a kérdésedre.
Tetszett, mert minden könyvbe kell valami izgalom és itt a könyvvadászat volt ez. Jó, hogy részletesen leírta, mi történt velük, pl. hogy kell a dzsidzseridun játszani, vagy hogy jutott az eszébe az a szó, hogy ptyantyatyara, Jézusom!
Amiért nem tetszett: mikor elmennek közösen strandolni, a fiúk arról beszélnek, de jó lenne, ha a két lány szerelmes lenne beléjük és egy oldal múlva Krisztián - Zsófi, Barna - Orsi páros között egyből történik valami "romantikus". Remélem, a szerző nem fogja elkövetni ugyanezt a hibát a 2. és 3. részben!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése