bagolysor

bagolysor

2014. március 7., péntek

Sárkányok a könyvtárban 2.

Cornelia Funke: Sárkánylovasok


Veszélyben a Sárkányok Völgye. Az emberek lassan kipusztítják a sárkányok utolsó megmaradt példányait is, csak ezen a világtól eldugott helyen él még egy kisebb csapat.
Lung, az ezüstsárkány biztonságos helyre szeretné menekíteni társait. Előrerepül, hogy megtalálja ősi otthonukat, az Ég Peremét.
Egy kis kobold, Hajnalpír Bundácska és egy fiú utaznak vele. Segítséget keresnek, de többnyire ádáz ellenségekkel találják magukat szemben. Néha a legádázabb ellenség van a legközelebb...

Cornelia Funke Erich Kästner és Michael Ende óta a legjobb német mesemondó. Ismerhetitek még tőle a Bűvölet (új, filmes címén: Tintaszív) és a Tolvajok ura c. köteteket. Ezeket is megtaláljátok a könyvtárban.

Idézetek:

"a sárkány egyszerre csak két férfit pillantott meg. Háttal álltak neki. Egyikük a rúgkapáló Bent fogta szorosan.
Lung halk morgást hallatott. Mélyen és fenyegetően.
A férfiak hátrafordultak – és mint valami krumpliszsákot, úgy ejtették Bent a földre. Ő meg ijedten összeszedte magát, és Lunghoz futott.
– De hiszen neked menekülnöd kellene innen! – kiáltotta. – Én...
– Szállj fel – vágott a szavába a sárkány anélkül, hogy szemét levette volna a két férfiról. Azok még mindig úgy álltak ott, mintha földbe gyökerezett volna a lábuk. Ben reszkető lábbal mászott fel Lung hátára.
– Takarodjatok innen! – mondta a sárkány. – A fiú hozzám tartozik!"

"– A sárkányokról Lung tulajdonképpen mindent tud. Elvégre ő maga is sárkány.
A professzor elmosolyodott. – Ehhez kétség nem fér. De ha nem világít a hold, Lung nem tud repülni. Így van ez?
Hajnalpír Bundácska az orrát huzigálta. – Egyik sárkány sem tud. Nincs olyan."

Kiknek ajánlom:

Életkor: 8-12 éveseknek
Nem: fiúknak: nagy utazás, kalandok, menekülés, árulás, harc - lányoknak is, ha ugyanezeket szeretik.    

A könyvtári példány kiadási adatai:

Ciceró, Budapest, 2002
ISBN: 963-539-392-X


Fülszöveg:

Csodákkal teli kalandos útra viszi fiatal olvasóit a legnépszerűbb mai német ifjúsági írónő ebben a számos díjat nyert nagyszerű regényében.
Valahol a hideg, nyirkos északnyugaton egy barlangban rejtőzködnek a még ma is élő békés sárkányok. Ám a derék, világjáró patkányok egyike rossz hírrel érkezik: feltartóztathatatlanul közelednek az emberek, hogy miként az egész világot, a Sárkányok Völgyét is birtokukba vegyék.
Lung, a kedves ezüstsárkány útrakel, hogy társai számára fellelje a Himalája vidékén a legendás Ég peremét, a sárkányok ősi otthonát. Csatlakozik hozzá Hajnalpír Bundácska, a csípős nyelvű, okos koboldleányka, majd Ben, a bátor, igazságszerető embergyerek. Városok, hegyek, tengerek, sivatagok felett repülve Lung hátán, meg kell küzdeniük a békés sárkányok legszörnyűbb ellenségével, a gonosz, óriási aranysárkánnyal és ezernyi más veszedelemmel.
Ebben a kalandos meseregényben napjaink autós, repülős, számítógépes világának valósága keveredik a legnagyobb természetességgel a dzsinnek, tündérek, homunkuluszok mesevilágával.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése