bagolysor

bagolysor

2014. október 10., péntek

Ryan O'Meara: Csodálatos kutyák
Készítette: K.F. 6.d

Ez a könyv nem olyan, mint a többi, hogy meg van adva egy alapsztori, hanem ebben az alaptudnivalók vannak leírva a kutyákról. Miért ásnak, miért rágnak meg mindent, mit jelent a testbeszédük (p. ha behúzzák a farkukat).
Mit ehetnek, mit nem, ha megeszik azt a valamit, akkor milyen bajuk lesz belőle.
Az összes kutyás film és az azokban szereplő kutyák. Ezek közül a kedvenc filmem a Hachiko. Ez az igaz történet arról szól, hogy egy kutya naponta több mérföldet tett meg azért, hogy a pályaudvaron találkozzon a gazdájával. Ez így is megy éveken keresztül, de egy nap a professzor a munkahelyén szívrohamot kap és meghal... A család Hachit hazaviszi, de ő visszaszökik a pályaudvarra és 12 évet ott vár még az elhunyt gazdájára. Ennek tiszteletére bronz szobrot emeltek neki... Szerintem ez a világ legjobb filmje/története, én mindig meghatódom rajta.
Ezen kívül a mentő és a kereső kutyák tanításáról, a védőoltásokról, a legjobb kennelekről, az agility pályákról is szól a könyv. Mikor mire figyeljünk oda, mi a 70 legokosabb fajta.
Megemlítik benne pár mondatban Hádészt, az alvilág urát és Dianát, a vadászat istennőjét és kutyáikat.
Érdekességeket is megtudhatunk, mint pl.: a dalmaták fehéren születnek és csak később alakulnak ki a pöttyeik.
Azért választottam ezt a könyvet, mert anyukám azt mondta, addig nem kapom meg a kutyámat, amíg el nem olvasok egy kutyákról szóló könyvet.
Szerintem ez egy nagyon jó könyv, ha megtetszett, akkor olvasd el és te is elmondhatod a véleményedet róla.
Azoknak ajánlom, akik szeretik a kutyákat!

1 megjegyzés:

  1. A könyvtárban sajnos, nincs meg, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár III. kerületi fiókjában, a Fő tér 5. szám alatt megtalálhatjátok.

    VálaszTörlés